Üst Reklam

Bilgisayar üzerinden Facebook'ta canlı yayın yapmak

Merhabalar,

Facebook'un gittikçe büyüyen trendlerinden canlı yayını bilgisayar üzerinden nasıl gerçekleştirebileceğimize bakacağız. Bunun için bir web siteye bir programa ve elbette yayın yapacak bir sayfaya ihtiyaç duyacağız.

Öncelikle Art-Online sitesine gidiyoruz. Bu site üzerinden canlı yayın gerçekleştireceğiz. Ardından OBS Studio isimli yayın yönetim yazılımını bilgisayarımıza yüklüyoruz. İndirmek için tıklayın.

OBS Studio yu kurduktan sonra açtığımızda karşımıza gelecek görüntü aşağıdaki gibi olacaktır.

Obs Studio

Programda göstereceğimiz ekran yakalama veya video oynatma vb. ayarları yaptıktan sonra yayına geçmek için gerekli ayarları yapmamız gerekecek. Bunun için öncelikle Art-Online Web sitesine geri dönerek ekranda gördüğümüz "CREATE LIVE STREAM" butonuna tıklamamız gerekiyor.
Art-Online Arayüzü
Gelen ekranda Uygulamanın erişimine izin verdikten sonra Yayın yapmak istediğimiz sayfayı seçiyoruz. Karşımıza gelen ekranda sunucu urlsi ve akış anahtarı görünecektir.

Ayarlar
Bu ekranda ki Akış anahtarını kopyaladıktan sonra OBS Studio programımıza geçiyoruz. Ayarlar içerisinde ki Yayına tıklıyoruz. Servis olarak "Facebook Live" seçeneğini seçiyor kopyalamış olduğumuz Akış anahtarını ise Yayın anahtarı kısmına yapıştırıyoruz.

OBS Ayar
Tamam diyerek çıktıktan sonra Sağ tarafta ki "Yayını Başlat" butonuna tıklıyoruz.

Yayın yapmaya hazırsınız. Kaliteli yayınlar yapmanız dileğiyle, İyi çalışmalar.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.