Üst Reklam

Geliyoo arama motoru nedir ? Ne kadar komiktir ?

Merhabalar,

Beni bazı arkadaşlarımın daha lise zamanlarında "Pardus"a destek vermememden ve yerli yazılım olarak kabul etmememden dolayı yaptığı gibi yerli yazılım düşmanı olarak lanse edecekseniz konuşmayı başlatmadan okumayı kesmelisiniz. Çünkü bu komik sistem hakkında güzel şeylerden bahsetmeyeceğim.

Kısaca, eğer yerli yazılım yapılacaksa linux üzerine bir tema yazılmasın. Veya arama motoru servisi yapılacaksa hazır script kullanılıp, adamların alt yapısı kullanılmasın. Bunlar yapılacaksa da destek verilmesin bu projelere.

"Arama Motoru Geliyoo"

Önce bi domain adresini sloganını inceleyelim, daha sonra teknik kısmı ile ilgili bir şeyler karalayacağım. Şimdi yerli dediğimiz herhangi bir arama motorunun veya tasarımın adının Türkçe adı olması zorunluluğunun olmadığını düşünüyorum. Çünkü yerli projenin mantığı yerel üretim olmasıdır. Kullanışlı, global bir şey çıkartabilirsen ortaya yaptığın "yerli marka" nın isminin Türkçe olması çokta mühim değil. "Geliyoo" isimli bir arama motorunu açıkcası isminden dolayı dahi kale almayacağımı bildirmek istiyorum.

Geliyoomuş, ne geliyosa artık ?


"Google Api Kullanarak Özgün Olmak"

10 yıldır üzerinde çalışıldığı ve 10 milyon TL gibi bir yatırım aldığı iddaa edilen bu abuk sistemin aramada verdiği sonuçların google tarafından sağlandığını ve kullandığı altyapının 15$ karşılığında satıldığını biliyor muydunuz ?

Peki bunun anlaşılmasına karşı geliyoo ekibinin verdiği yanıtın özetini paylaşayım sizinle :

Şuandaki sistemin geliyoo nun gerçek alt yapısı ile hiç bir alakası olmadığını ve aldıkları 10 milyon TL'yi şuan görünürde olan sistem için harcamadıklarını belirtti.

Çok komik gerçekten.. Tamamen insanların milliyetçi duyguları hedef alınmış, " Sıfır emek + duygu sömürüsü = Para " stratejisi edinilmiştir. Bunun yabancı bir çin markasından alınan telefonu, kendi logonu ekleyerek yerli telefon olarak paylaşmaktan tek bir farkı yoktur.

"Eyy Ulusal Basın"

Basına da şöyle bi sesleneyim, bilmeyen adamlara koltuk vermesinler. Bilmeyenden ziyade araştırmayan desek belki daha doğru olur.

Sonuç olarak : Bence gelemiyoo..

İyi çalışmalar.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.