Üst Reklam

Yazılımın Tabana Yayılması


Merhabalar,
Son yıllarda ortaya çıkan ve sevindirici olan yazılımı tabana yayma gayesi, takdiri hakediyor. Önceleri özel okullarda uygulamaya sokulan, ardından milli eğitim bakanlığının müfredatlara sokmak için yaptığı girişimlerle kulağıma çalınan bu yazılım adımlarının, Konya’da canlı şahidi olma imkanı yakaladım. Geçen sene ortalarında Gençlik ve Spor Bakanlığı projesi kapsamında Edirne’den yanımda bir üniversite öğrencisi kardeşimle Konya’da eğitmenlik eğitimi aldım. HTML, Hacker Can, Code.Org, 3d Yazıcı, Ardunio gibi eğitimleri 1 haftalık tanışma sürecinde gördük. Eğitimden ziyade yapılmak istenenlerden bahsedildi. “Bir uygulamaya mı ihtiyacın var ? O zaman yazabilirsin.” düşüncesinin genç arkadaşlara aşılanması fikri benim için yeterliydi.
Eğitimin ardından Edirne’ye döndüğümde 20 kişilik bir sınıf oluşturarak çocukların ilgisine göre ders vermeye gayret ettim. Hacker Can ile yaptığım giriş ardından, HTML’den bahsettik. Elbette HTML üzerine CSS. Tepkiler inanılmaz, yetenekler üst seviyede. Kendimden bir parça katarak Hacker Can dışında algoritma eğitimi vermeye çalıştım.
Eğitim sonunda sınav yapmadık. Bunun yerine bitirme projesi şeklinde birer tane kendi ilgi alanlarında web site tasarımı yapmalarını istedim. Biten projeler şuan arşivimde hala duruyor.
Eğer amaçlanan yere gelinebilirse, lise düzeyinde ki bir gencin basit düzeyde de olsa yazılıma uzak olmaması hiçte küçümsenecek bir iş değil. Umarım o günlere gelebiliriz.
Kolay gelsin, iyi çalışmalar.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.